Waarom Nuon Pride?

Meestrijden voor een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn en kan houden van de personen van zijn of haar keuze.

We zijn vanaf vorig jaar op grote schaal begonnen met ons diversiteitsprogramma. Gesteund door het management zijn veel mensen in het bedrijf aan het nadenken over onze positie in Nederland, Europa en de wereld. Een positie die steeds verschuift. De ene keer wat harder en sneller dan de andere keer en dat zorgt ervoor dat we alert en bij de tijd moeten zijn. Een groot bedrijf kan niet achterblijven als de maatschappij snelle veranderingen doormaakt. Dit besef is echt niet alleen binnen Nuon doorgedrongen, maar ook bij vele andere grote maatschappijen. Bij deze bedrijven, waar duizenden mensen werken, ligt een enorme verantwoordelijkheid op sociaal vlak. De crisis stuurde uiteindelijk iedereen de goede kant op.

Welke kant is dat dan? Ik belicht graag twee facetten. Eén van de goede kanten is de bewustwording dat we ons bestaansrecht enkel en alleen op u kunnen baseren: de klant, medemens en partner in hardwerkend Nederland. U zorgt ervoor dat Nuon kan bestaan. Meer dan ooit zijn we in de samenleving op zoek naar begrip, wederzijds vertrouwen en gesprekspartners die – net zoals wij – aanvoelen dat er een verschuiving in Nederland, Europa of zelfs de wereld plaatsvindt. Bijvoorbeeld als het gaat om schone energie, verduurzaming en betaalbare energie.

Een ander facet behelst de LGBT-gemeenschap. Voor mensen die niet weten wat dit betekent, het is de Engelse afkorting voor Lesbian, Gay, Bisexual en Transgenders. In dit blog kies ik speciaal deze groep (we staan vanzelfsprekend voor diversiteit binnen elke groep), omdat we immers aan de vooravond van een geweldig evenement staan: de Europride. Het hoofdthema is JOIN our Freedom En Nuon doet mee! Yes.

Deze vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daar is hard voor gevochten en ook al heel lang. Dit gevecht, waar op internet talloze artikelen en berichtgevingen te vinden zijn, werd al voor de Tweede Wereldoorlog gevoerd en toen al waren er organisaties die zich officieel inzetten voor de LGBT gemeenschap. Deze lange strijd, die de LGBT-gemeenschap niet alleen kan voeren, duurt voort. Voort , voor mensen in andere landen. Voort, voor elke LGBT die nog vermoord en mishandeld wordt. Er zijn landen waar mensen straf krijgen, enkel en alleen door hun geaardheid. Daarom maakt het voor ons niet uit hoe je geaard bent, bij ons is iedereen welkom. Daarom ben jij bij ons in goede handen.

Advertisements

About Kamal Bergman

Ik ben een Nederlandse schrijver en ik schrijf columns, blogs en korte verhalen. Ik woon en werk in Amsterdam. Naast schrijven ben ik muzikant in de band The Sound Press en werk ik in het sociaal domein. Op dit moment werk ik aan een nieuw boek over twee totaal verschillende homoseksuele jongens, die gevangen zitten in oude tradities, geloofsovertuigingen, familiaire omstandigheden en een maatschappij die mensen uitsluit en tegenover...
This entry was posted in Column, Werkgerelateerd and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s